Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Játra restovaná s rýží a zeleninou

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1854 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Zeleninu a žampióny omyjeme, očistíme, mrkev nakrájíme na slabá kolečka, žampióny na plátky, papriky na nudličky. Játra omyjeme, necháme okapat. Ve woku nebo na teflonové pánvi rozehřejeme olej, játra opepříme a opečeme ze všech stran, vyjmeme, mírně osolíme a uchováme v teple. Do pánve vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, žampióny a zeleninu, opepříme, osolíme, přidáme špetku kari koření, podlijeme trochou vody a podusíme. Na skus podušenou zeleninu zamícháme s rýží, dochutíme sójovou omáčkou. Servírujeme obložené drůbežími játry.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 12. 2019 20:05
Pochutnali jsme si, /jen místo žampionů jsem dala cuketu/
26. 09. 2013 16:59
Vynikající :) Dnes jsem to měla s dcerou k obědu. Moc dobré :)
18. 11. 2010 12:19
Určitě souhlasím s předchozím komentářem. Ta zeleninová rýže dělá zázraky, játra jsou k tomu jako perlička.
16. 11. 2010 20:17
Dnes jsem to měla k večeři a opravdu výborné na jedničku!!! Ač játra nemusím, tak v tomhle případě určitě udělám zase výjimku:-)

Naši partneři